Open Melon
Manuel Valls
Foto: Manuel Valls | Europa Press
Corrupció

Manuel Valls, assenyalat per un escàndol de corrupció a França

Manuel Valls
Foto: Manuel Valls | Europa Press

Un reportatge de Liberation assenyala l'exprimer ministre de França i exregidor de Barcelona, Manuel Valls, per un escàndol de corrupció que implicaria un finançament irregular en la seva campanya per les primàries del partit socialista francès durant el 2017.

En profunditat: Segons publica el rotatiu, participaria una empresa petroliera del Congo, controlada pel magnat Lucien Ebata, molt pròxim al president congolès, Denis Sassou-Nguesso.

  • La duana francesa investiga especialment l'entorn de Valls, qui s'hauria apropat a Ebata i, en conseqüència, tacaria la imatge de l'exregidor de l'Ajuntament de Barcelona.

Al detall: La investigació dels serveis d'informaió francesos que ha revelat el rotatiu, apunta que hauria estat un amic íntim de Valls qui hauria jugat el paper d'intermediari.

  • Segons Liberation, seria el comunicador Stéphane Fouks. Que és el vicepresident del grup Havas, propietat del multimilionari francès Vincent Bolloré.

Per acabar: El reportatge esquitxa altres membres de l'alta política francesa i, tal com diu el reportatge, hi hauria proves de la seva implicació en l'escàndol amb gravacions on s'escolta com Ebata afirma que Valls guanyarà perquè el finançarà.

Cal recordar: Valls va ser sentenciat pel Tribunal de Comptes per finançar irregularment la seva campanya electoral per les eleccions municipals del 2019. Segons el tribunal, va acceptar pagaments de tercers i haurà de pagar 277.000 euros.

 

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Corrupció