Open Melon
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín
Foto: La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín | ACN
Diputació de Barcelona

El pacte PSC-Junts a Barcelona: sense perillar i amb voluntat de repetir

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín
Foto: La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín | ACN

La presidenta socialista de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, assegura que tant els socialistes com Junts no han vist "perillar" mai l'acord que tenen a la institució. 

Per què és important? Des del passat 2019, PSC i Junts van arribar a un acord per governar a la Diputació de Barcelona. Un pacte molt polèmic a causa de les diferències ideològiques, més que obvies, entre les dues formacions polítiques.

Què diu? En una entrevista al Punt Avui, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, assegura que mai ha perillat l'acord entre els dos patits, encara que veu possible que hagin patit pressions externes per trencar-lo. 

  • "No hem vist mai entre nosaltres perillar l'acord o com a mínim la voluntat interna dels membres que hem treballat a la Diputació ha estat aquesta. Possiblement, s'han produït pressions externes, però nosaltres hem continuat treballant i superant totes les dificultats", ha declarat Marín. 
  • La presidenta de la Diputació diu que s'ha prioritzat la gestió dels municipis: "Teníem molt clar que hi havia una qüestió en què mai no ens posaríem d'acord, que era tot allò relacionat amb el procés, i vam acordar des d'un bon principi que aquesta no seria una discussió interna de la Diputació". 
  • Preguntada per si la sortida de Junts del Govern de la Generalitat va complicar la situació a la Diputació, ha respost que aquest fet "ha generat algunes incerteses", però que no han impactat el dia a dia.

Previsions: Marín afirma que no té "cap inconvenient" a repetir el pacte el proper mandat perquè considera que l'experiència ha estat positiva.

D'on venim: L'any 2018, Marin va ser elegida presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots de PSC i Junts. 

  • Va ser proclamada en segona votació amb 23 vots, 16 dels socialistes i set dels de Junts. 
  • El candidat d'ERC, Dionís Guiteras, va obtenir 17 vots, els dels diputats dels republicans i el de Tot per Terrassa.