Open Melon
Candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona
Foto: Candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona | Europa Press
Eleccions municipals

Trontolla la llista de suport a Ernest Maragall com a alcalde de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona
Foto: Candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona | Europa Press

Trontolla la llista de suport al candidat d'Esquerra a Barcelona, Ernest Margall. Personalitats que suposadament havien donat el seu suport a l'alcaldable republicà han negat aquest aval.

Al detall: Primer va ser l'escriptor Jordi Amat, que ni tan sols va assistir a l'acte a la Casa Rius de Barcelona on es van presentar els suports. Després, altres noms s'han desmarcat, com el director del Primavera Sound, Alberto Guijarro, el coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, l'extinent d'alcalde socialista a la capital catalana Ramón García-Bragado.

En profunditat: En converses amb diaris, les personalitats que han negat donar suport i han pres distància de Maragall, han reblat que tan sols se'ls va convidar a l'acte de presentació, però que en cap cas van acordar donar suport oficial a la candidatura republicana.

  • Entre els suports que la candidatura d'ERC a Barcelona ha anunciat hi ha el músic Joan Chamorro; l’arquitecta Maria Sisternas; el director del Barcelona Institut of Science and Technology, Eduard Vallory; la presidenta de la Fundació Roure, Llum Delàs, o altres exrepresentants socialistes, com Fabián Mohedano.
  • També han sumat personalitats polítiques del cercle d'ERC com els consellers Quim Nadal i Carles Campuzano, l’exconseller Raül Romeva, el jurista Joan Queralt o Josep Caminal, exdirector general de presidència del Grup Godó.

D'on venim? L'alcaldable d'ERC ha denunciat que hi ha una "operació" per impulsar Trias i assegura: "És una operació dirigida i perfectament descriptible".

  • En aquest sentit, ha afirmat el republicà: "La vam veure fa quatre anys i la tornem a veure amb altres protagonistes en la mateixa direcció: amb l'afany de controlar i dirigir el que passa a la ciutat".
Categoria: Open Melon