Barcelona i Àrea
Adrià Guevara serà el substitut d'Ernest Maragall
Foto: Adrià Guevara serà el substitut d'Ernest Maragall | Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Elecccions municipals

Qui és el substitut d'Ernest Maragall al Parlament?

Temps de lectura: 2 minuts
Adrià Guevara serà el substitut d'Ernest Maragall
Foto: Adrià Guevara serà el substitut d'Ernest Maragall | Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

El fins ara diputat d'ERC al Parlament de Catalunya i actual alcaldable per Barcelona, Ernest Maragall, va deixar l'acte de diputat per centrar-se en les eleccions municipals del pròxim mes de maig. 

Què en sabem? En un comunicat aquest dimecres, el partit ha explicat qui serà el substitut de Maragall com a diputat al Parlament.

Qui és? Adrià Guevara serà el substitut de l'actual alcaldable per Barcelona al Parlament.

  • Nascut el 1996 a Vilanova i la Geltrú, Guevara és regidor del Jovent Republicà a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des del 2019, on s'ocupa d'Administració Electrònica i TIC, Oficina d'Entitats, Infància i Joventut, Promoció Econòmica i Memòria Històrica.
  • És llicenciat en Global Studies per la Universitat Pompeu Fabra, un grau que va acabar a Universitat Bocconi (Milà, Itàlia) per completar la seva formació en política internacional i governança.
  • També és membre del Consell Comarcal del Garraf, on també és cap de l'oposició i portaveu d'ERC.
  • Guevara ocupa un paper actiu a la secció local d’ERC de Vilanova i la Geltrú d’on, de fet, va ser el cap de campanya durant les últimes eleccions municipals.

Què esperar? Guevara s'incorporarà els pròxims dies al grup parlamentari republicà, de fet, el relleu es farà efectiu quan la Junta Electoral expedeixi les seves credencials.

Context: El 12 de gener, Ernest Maragall va anunciar que deixava l'acte de diputat.

  • Fins llavors, el republicà combinava la seva tasca com a diputat d'Esquerra al Parlament i com a regidor del consistori de la capital catalana. 
  • Maragall va deixar l'escó de l'arc parlamentari per concentrar-se en la cursa per aconseguir ser alcalde de Barcelona en les eleccions municipals de Barcelona.
  • En una roda de premsa, Maragall va explicar que li va costar molt prendre aquesta decisió, però que va fer "des de la convicció, la reflexió i des de l'evidència de què Barcelona ho demana tot, ho mereix tot i en aquests moments ho exigeix tot".