Barcelona i Àrea
Ernest Maragall al Parlament
Foto: Ernest Maragall al Parlament | Europa Press
Eleccions municipals

Maragall deixa de ser diputat per centrar-se en les eleccions de Barcelona

Ernest Maragall al Parlament
Foto: Ernest Maragall al Parlament | Europa Press

El fins ara diputat d'ERC al Parlament de Catalunya i actual alcaldable per Barcelona, Ernest Maragall, deixa l'acte de diputat per centrar-se en les eleccions municipals del pròxim mes de maig. 

Per què és important? Fins ara, el republicà combinava la seva tasca com a diputat d'Esquerra al Parlament i com a regidor del consistori de la capital catalana. 

Situació actual: Maragall deixa l'escó de l'arc parlamentari per concentrar-se en la cursa per aconseguir ser alcalde de Barcelona en les eleccions municipals de Barcelona.

Què diu? En una roda de premsa celebrada aquest dijous, Maragall ha explicat que li ha costat molt prendre aquesta decisió, però que ho fa "des de la convicció, la reflexió i des de l'evidència de què Barcelona ho demana tot, ho mereix tot i en aquests moments ho exigeix tot".

  • "Estic convençut que arribaré l'endemà de les eleccions en unes condicions molt diferents del maig del 2019, en millors condicions".

En detall: El republicà ho ha anunciat acompanyat del president del grup parlamentari, Josep Maria Jové, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, el president de la Federació de Barcelona del partit, Gerard Gómez, i la secretaria general de la federació, Anna Nebreda. 

D'on venim: El republicà va encapçalar la llista d'ERC a Barcelona a les últimes eleccions del 2019. Maragall va guanyar amb nombre de vots i va empatar amb regidors amb Barcelona En Comú, el partit de l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. 

  • Esquerra va obtenir 10 regidors i el 21,35% dels vots.