Open Melon
El conseller d'Interior
Foto: El conseller d'Interior | Europa Press
Policia

Xoc entre Elena i Marlaska per les actuacions de la Guàrdia Civil a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
El conseller d'Interior
Foto: El conseller d'Interior | Europa Press

Xoquen la Generalitat i la Moncloa. I en concret, el conseller d'Interior, Joan Igansi Elena, i el seu homòleg espanyol, Fernando Grande-Marlaska, per les actuacions de la Guàrdia Civil en territori català.

Què ha passat? Els últims controls policials que la Guàrdia Civil ha fet han provocat desenes de quilòmetres de retencions, fins i tot, provocant accidents.

Al detall: Elena ha enviat una carta de queixa formal a Marlaska per aquests controls de la Guàrdia Civil que haurien provocat el diumenge de Rams 8 km de retencions, el diumenge de Pasqua, 4 km i aquest dijous van provocar un accident de transit.

  • El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha dit a TV-3 que no entenen la "discrecionalitat" i que "de cop i volta surtin controls com bolets". "Fa dies que ho diem, però ara li hem dit formalment al ministre que no pot ser, i que si parlem de coordinació, això és essencial", ha remarcat.

En profunditat: A la carta adreçada al ministre Marlaska, el conseller Elena explica que en el control d'ahir a la nit hi va haver un accident per una col·lisió d'un dels vehicles afectats per la retenció.

  • També indica que comandaments dels Mossos d'Esquadra van advertir als agents de la Guàrdia Civil del "perill" d'aquests controls a l'AP-7, a causa del risc de col·lisió per encalç -com és el cas del sinistre que hi va haver- sobretot si hi ha camions involucrats.
  • Elena escriu que els agents de la Guàrdia Civil "van assegurar desconèixer" aquest risc.

A més: Elena també mostra "preocupació" pel fet que els controls es van comunicar "amb molt poca antelació" als Mossos d'Esquadra, i afegeix que "lluny de contribuir a la millor gestió del trànsit", aquest tipus d'actuacions generen "situacions de risc a la ciutadania, així com als mateixos agents".

  • També alerta que controls d'aquest tipus a vies d'alta capacitat com l'AP-7 "són de gestió molt difícil" per l'alta afluència de vehicles, "les velocitats elevades i el perill de col·lisions que comporten".