Open Melon
La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz
Foto: La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz | Blanca Blay / ACN
Eleccions

Yolanda Díaz respon amb evasives sobre Irene Montero: "Això no té massa interés"

Temps de lectura: 2 minuts
La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz
Foto: La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz | Blanca Blay / ACN

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha evitat parlar sobre el veto de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, a la llista electoral.

Per què és important? Podemos i Sumar van arribar a un acord in extremis per presentar-se conjuntament a les eleccions generals del pròxim 23-J.

Què ha dit? Díaz ha evitat de nou fer menció als vetos que denuncia Podem a dirigents com Irene Montero o Pablo Echenique. La candidata de Sumar ha afirmat que la ciutadania vol que es parli "dels seus problemes reals" com la "pèrdua del poder adquisitiu" i les solucions que planteja la formació.

  • "Sumar comença des d'ara mateix a parlar-li a la gent d'això, la resta no té massa interès", ha dit.
  • "Espanya estava demanant un gran acord i ho hem aconseguit", ha afirmat.

D'altra banda, des de Podem reclamen que Díaz aixequi el veto a Montero.

  • La portaveu de Podem, Isa Serra, ha insistit que la coalició que encapçala Díaz encara és a temps de "retirar el veto" a Montero. La portaveu del partit lila ha advertit que la vicepresidenta segona comet un "error polític terrible" excloent-la de la llista electoral.
  • Serra ha afirmat que per a Podem és "fonamental" que s'aixequi aquest veto, però ha assegurat que la formació lila anirà igualment amb Sumar a les eleccions generals del 23-J.

A més: Aquest dilluns en una entrevista a Rac1, Pablo Iglesias ha reclamat a Díaz que rectifiqui: "Qualsevol es pot equivocar i cometre un error. Puc entendre la pressió que té Yolanda Díaz, però crec que té temps de rectificar".

  • Segons Iglesias, aquest veto "pot fer mal electoralment a un espai que és imprescindible perquè no governin el PP i Vox".

D'on venim? Precisament aquest dilluns, la candidata de Sumar a la presidència d'Espanya ha anunciat que l'actual ambaixador d'Espanya davant l'ONU, Agustín Santos, serà el seu número dos a la candidatura de les eleccions del 23-J.