Open Melon
Concert de Buhos a Girona
Foto: Concert de Buhos a Girona | Captura
Independentisme

Crits de "Sánchez, mamón, truca a Puigdemont" en un concert de Buhos a Girona

Temps de lectura: 2 minuts
Concert de Buhos a Girona
Foto: Concert de Buhos a Girona | Captura

"Sánchez, mamón, truca a Puigdemont". Aquest ha estat el crit unànime dels espectadors en un concert de Buhos aquest dilluns a Girona.

Context: Els resultats de les eleccions generals només permeten un escenari; Pedro Sánchez necessita l'independentisme per ser investit de nou com a president d'Espanya. 

  • ERC, EH Bildu, BNG i PNB ja van facilitar la primera investidura del líder socialista l'any 2019, però ara la mètrica obliga Sánchez a buscar el 'sí' o l'abstenció de Junts.

Què ha passat? En el concert de Buhos, el grup de música catalana procedent del Vendrell, el públic va iniciar un càntic que resumeix l'escenari que viu ara mateix la política espanyola: Sánchez ha de parlar de totes totes amb Puigdemont si vol ser president.

  • Sánchez, o el seu equip, haurà de trucar i negociar amb Puigdemont, a Waterloo. És per això que els seguidors de Buhos criden: "Sánchez, truca a Puigdemont!".

En profunditat: Sumar ja ha posat fil a l'agulla i ha assignat a l'exlíder d'En Comú Podem Jaume Asens perquè comandi les negociacions amb l'expresident a l'exili i el seu equip.

  • Però els de Junts no ho posaran gens fàcil, l'executiva del partit va decidir plantar-se en una exigència que complica molt les coses al PSOE: o referèndum o noves eleccions. En aquest sentit, la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha argumentat que qui ha de proposar una solució al conflicte català és Sánchez: "No sabem quina proposta té per Catalunya".