Open Melon
Lucas Burgueño, l'home que va increpar Óscar Puente, diputat del PSOE
Foto: Lucas Burgueño, l'home que va increpar Óscar Puente, diputat del PSOE
Successos

La policia deté l'home que va increpar Óscar Puente per coaccions a una dona

Actualitzat: Dimarts, 10 d'octubre de 2023. 13:31
Temps de lectura: 2 minuts
Lucas Burgueño, l'home que va increpar Óscar Puente, diputat del PSOE
Foto: Lucas Burgueño, l'home que va increpar Óscar Puente, diputat del PSOE

La Policia Nacional ha detingut Lucas Burgueño, l'home que es va fer viral per increpar el diputat del PSOE Óscar Puente en un tren AVE; fets que van quedar en no res. Ara, ha estat detingut per presumptes coaccions i violació de domicili contra la companya de pis de la seva parella.

Per què és important? L'estratègia de la dreta i l'extrema dreta a Espanya de demonitzar el PSOE a les portes de la sessió d'investidura de Pedro Sánchez està funcionant i aquest cas, protagonitzat per un home fins ara desconegut contra el diputat socialista que va replicar Alberto Núñez Feijóo (PP) al Congrés n'és un exemple.

Què en sabem? La Policia Nacional ha detingut Lucas Burgueño per presumptes coaccions i violació de domicili contra la companya de pis de la seva parella la mitjanit d'aquest dimarts 10 d'octubre.

  • L'home va increpar-la perquè tallés una videotrucada, ella s'hi va negar i ell li va arrabassar el mòbil sota l'amenaça de ficar-lo al microones, informa 'El Norte de Castilla'.
  • Després, la dona es va refugiar a la seva habitació i ell hi va entrar a la força, llançant a terra diversos objectes. La policia va rebre l'avís i es va personar al pis, on va detenir-lo i traslladar-lo als calabossos de la comissaria.

D'on venim? Burgueño es va gravar increpant Puente, exalcalde de Valladolid i actual diputat al Congrés, quan tots dos es disposaven a agafar un tren AVE.

  • "Què tal, alcalde, què li sembla el tema de Puigdemont?", li recriminava, fent referència a les negociacions del PSOE amb Junts mentre li barrava el pas i ho retransmetia a les xarxes socials.
  • El diputat socialista, emprenyat, va demanar-li que el deixés en pau i que li deixés seure. Com que l'home no cedia, Puente va alertar a la seguretat i va demanar que truquessin la policia.
  • Finalment, l'incident va motivar la intervenció del servei de seguretat de l'estació i de la Policia Nacional. L'únic resultat va ser un retard de 25 minuts del tren, ja que la interventora no va fer fora Burgueño i tots dos van poder seure i emprendre el viatge.
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Successos