Política
El diputat del PSOE Óscar Puente
Foto: El diputat del PSOE Óscar Puente | EFE
Investidura

Sánchez evita respondre a Feijóo al debat d'investidura i delega la rèplica a Óscar Puente

Temps de lectura: 2 minuts
El diputat del PSOE Óscar Puente
Foto: El diputat del PSOE Óscar Puente | EFE

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha descol·locat al PP després de deixar en mans del socialista Óscar Puente la rèplica a Alberto Núñez Feijóo en el debat d'investidura al Congrés.

Per què és important? Feijóo ha iniciat el debat d'investidura després de ser proposat com a candidat pel rei Felip VI. El popular ha arribat al dia del ple d'investidura sense els suports necessaris per convertir-se en el pròxim president del govern espanyol. 

Què en sabem? Pedro Sánchez no té previst intervenir al llarg de la sessió d'investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ha començat aquest dimarts i previsiblement s'allargarà fins divendres per dur a terme la segona votació.

  • En el seu lloc, els socialistes han escollit a l'exalcalde de Valladolid, Óscar Puente, segons indiquen des de Ferraz, per "posar davant el mirall totes les contradiccions del líder del PP".
  • Des de la bancada de la dreta i davant l'elecció del PSOE, s'han sentit crits de "covard, covard".

A la pràctica: La decisió suposa un cop d'efecte del PSOE, ja que s'havia especulat que qui parlaria seria Pedro Sánchez o el portaveu socialista, Patxi López.

  • És una elecció simbòlica, ja que la situació és "similar a la de Feijóo". I és que, Puente va ser portaveu de l'executiva del PSOE entre 2017 i 2021 i alcalde Valladolid des de 2015 fins ara, que ha perdut el càrrec davant l'aliança entre PP i Vox tot i ser el líder de la llista més votada.
  • "De guanyador a guanyador", així s'ha referit l'exalcalde de Valladolid a Feijóo per assenyalar que ell també va ser el més votat en les eleccions municipals del maig.

Què ha dit? Puente ha estat dur amb Feijóo i fins i tot ha parlat de la fotografia del líder del PP amb el narcotraficant Marcial Dorado, amb qui, diu, "ha intentat amagar la seva amistat".

  • El socialista ha recomanat al PP "que no perdin temps buscant dissidents o traïdors", ja que, ha dit, "cap és representatiu d'aquest PSOE". També ha fet referència a Catalunya i a la gestió dels populars del procés assegurant que "la desídia també és una forma de supèrbia".
  • Tanmateix, Puente ha criticat que els populars Vox s'hagin associat i els ha definit com aquells que "van segrestar Espanya durant 40 anys".