Política
Els dirigents del Partit Popular a la manifestació de Madrid
Foto: Els dirigents del Partit Popular a la manifestació de Madrid | EFE
Partit Popular

El PP exhibeix múscul abans de la investidura que Feijóo dona per perduda

Temps de lectura: 2 minuts
Els dirigents del Partit Popular a la manifestació de Madrid
Foto: Els dirigents del Partit Popular a la manifestació de Madrid | EFE

El Partit Popular ha exhibit múscul abans de la investidura del president popular, Alberto Núñez-Feijóo, que ells mateixos ja donen per perduda. "Ens faltaran quatre vots, però tenim el suport del carrer", han proclamat davant de més de 40.000 persones, segons la policia, que es van aplegar ahir a Madrid convocades a protestar contra l'amnistia que està negociant el PSOE amb l'independentisme.

Per què és important? Els populars van aconseguir ahir fer la mobilització més gran de la història convocada per un partit, omplint la plaça Felip II de gom a gom.

En profunditat: Segons la policia 40.000 persones, segons els organitzadors més de 65.000 manifestants, van assistir ahir a l'acte del Partit Popular on van participar els expresidents espanyols José María Aznar i Mariano Rajoy.

  • Es tractaria d'una demostració de força i múscul a menys de 48 hores de la investidura que Feijóo, a priori, perdrà per falta de 4 vots i que posarà en safata de plata a Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, l'oportunitat de tornar a ser president d'Espanya, aquest cop amb el suport de tots els partits independentistes a canvi d'una llei d'amnistia.
  • Tot i que els populars assumeixen la derrota, han volgut exhibir el gran suport que els carrers els hi donen per "defensar la dignitat de la nació" davant les suposades concessions als nacionalistes. Un míting que ha servit per aixecar els ànims a un candidat que no ha complert les expectatives de derrotar el 'sanchisme' i fer tornar Espanya a la senda de la mà dura contra Catalunya.

Què van dir? Feijóo va titllar de "cacicada" i "indignitat" l'eventual amnistia als líders del Procés, davant d'una plaça plena de pancartes i samarretes que exigien l'empresonament de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i insultaven Sánchez. El líder del PP va assegurar que el PSOE ja no és "un partit d'Estat" i va tornar a agitar el transfuguisme per salvar Espanya de les urpes de l'independentisme.

  • Després i abans de cada discurs de cada dirigent popular, tota l'avinguda Felip II s'inundava sota el crit de guerra: "Puigdemont, a presó!". "Estem disposats a mobilitzar tots els esforços per evitar que es consumi un atac sense precedents al marc de la convivència de tots els espanyols", va proclamar Aznar contra l'amnistia.