Política
El president en funcions d'Espanya, Pedro Sánchez
Foto: El president en funcions d'Espanya, Pedro Sánchez | EFE
Amnistia

Sánchez obre la porta a l'amnistia i rebutja la via judicial contra Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
El president en funcions d'Espanya, Pedro Sánchez
Foto: El president en funcions d'Espanya, Pedro Sánchez | EFE

"Una crisi política mai hauria d'haver derivat en una acció judicial". Així el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha obert la porta a l'amnistia i ha rebutjat ara la via judicial contra l'expresident de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont. 

Per què és important? El govern espanyol necessita els vots de Junts i ERC per tirar endavant la investidura de Pedro Sánchez, és per això que estan negociant una amnistia.

Què ha dit? En una roda de premsa a la Representació d'Espanya davant les Nacions Unides, on es troba participant en les reunions de l'Assemblea General de l'organització, Sánchez ha insistit en la desjudicialització del conflicte amb Catalunya i ha adobat el terreny per l'amnistia als líders independentistes.

  • Sánchez ha revelat ara que ell va posar-se de cul quan el PP, des del govern espanyol, va iniciar l'atac judicial contra l'independentisme l'octubre del 2017. "Jo recordo quan el president del govern Mariano Rajoy i el fiscal general llavors, José Manuel Maza, van obrir la porta a totes aquestes causes judicials a través de l'Audiència Nacional, vaig traslladar el meu malestar", ha assegurat.
  • El president espanyol ha dit en aquest sentit: "El que hem fet durant aquests quatre anys" ha estat "traslladar la política allò que mai hauria d'haver sortit de la política".

Finalment, quan ha estat repreguntat per l'afer de l'amnistia i Catalunya ha estat més clar que mai. "Seré coherent amb la política que he fet de normalització i estabilització de la situació política a Catalunya, en fi, estic dient molt. Allí estan els fets, que són absolutament indiscutibles. Catalunya està molt millor que l'any 2017. Nosaltres ens trobem en una situació traumàtica amb un Parlament que es saltava la Constitució", ha argumentat en seguir desinflamant el conflicte català i obrint la porta a la mesura de gràcia.