Política
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz | EFE
Amnistia

Díaz demana a Puigdemont que aparqui la unilateralitat per negociar l’amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz | EFE

Renunciar a la unilateralitat. La vicepresidenta segona en funcions espanyola i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha demanat al president Puigdemont que aparqui la unilateralitat per negociar l’amnistia.

Per què és important? Apartar la unilateralitat vol dir que l'independentisme s'hauria de moure sempre dins de la legalitat espanyola.

Què ha dit? "On hi ha un acord no caben unilateralitats. Quan una part s’asseu a negociar ja renuncia a la unilateralitat", ha dit en una entrevista a La Vanguardia.

  • Díaz ha explicat que en l’acord polític i social també hi haurien de ser els empresaris, els sindicats i la societat civil. “Un ampli acord que culminaria amb una llei orgànica. Aquest és el procés cap on podem anar”, ha dit. I ha afegit: “L’acord ha de ser ampli i em permetran que els digui que en aquest acord no hi cap la unilateralitat.”

Reaccions: Puigdemont ha publicat un missatge a través del seu compte oficial de Twitter on avisa que les condicions per negociar no les posa qui demana ajuda. A més, l'expresident de la Generalitat ha comparat el seu suport amb anar a un banc a demanar crèdit.

  • "Em penso que algú es confon. No som nosaltres els qui necessitem suports per anar a la investidura", comença dient el missatge de l'expresident.
  • "A veure si ens entenem: les condicions no les posa qui et demana ajuda. Això va al revés. Tens tot el dret a discutir les condicions i a negociar-les, només faltaria", diu Puigdemont.
  • "Com quan vas al banc a demanar un crèdit: pots negociar si hi ha un període de carència i el tipus d’interès que et proposen, per exemple. Però no li pots posar condicions i demanar que renunciï a cobrar interessos. Vaja, si és que vols que et donin el crèdit, és clar", acaba dient.