Política
La líder de Sumar, Yolanda Díaz
Foto: La líder de Sumar, Yolanda Díaz | EFE
Investidura

Sumar demana per carta a Feijóo que es retiri de la investidura

Temps de lectura: 1 minut
La líder de Sumar, Yolanda Díaz
Foto: La líder de Sumar, Yolanda Díaz | EFE

Sumar colla el PP. La coalició d'esquerres ha enviat aquest divendres una carta als populars demanant-los que Alberto Núñez-Feijóo no presenti la investidura, a més que retiri els recursos contra la reforma laboral i contra la llei trans.

Per què és important? Sumar pressiona el PP per evidenciar la seva falta de suports per tirar endavant la investidura de Feijóo.

En profunditat: En una carta que publica ElDiario, la formació de Yolanda Díaz ha reclamat que Feijóo deixi d'insistir amb una investidura que no tindrà els suports necessaris per tirar endavant.

  • "La investidura de Feijóo està condemnada al fracàs i resulta una pèrdua de temps per la ciutadania", reblen en l'emissiva. "L'únic govern possible, segons els resultats del 23-J, és una coalició del PSOE i Sumar que avanci en l'agenda social i territorial", defensa Sumar.
  • En aquest sentit, critiquen que el PP està obrint diàleg amb totes les formacions d'esquerres "al mateix temps que manté governs amb Vox", una formació que Sumar assegura que vol "prohibir" aquests mateixos partits amb què vol dialogar Feijóo.

A més: Tot i que Sumar segueix disposada a reunir-se amb Feijóo en el marc de la ronda de contactes per la investidura, li reclamen un gest previ per facilitar el diàleg. Li exigeixen que retiri els recursos d'inconstitucionalitat que el PP treballa contra la reforma laboral i la llei trans. 

  • "Si té voluntat d'arribar a acords, ha de començar per respectar els pactes socials vigents importantíssims", reclamen en la carta.
Categoria: Política