Política
El president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE
Congrés dels Diputats

Feijóo demana a Sánchez que l'investeixi a canvi d'eleccions a mitja legislatura

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE

El PP vol pactar amb el PSOE. El líder dels populars, Alberto Núñez-Feijóo, ha proposat al líder dels socialistes, Pedro Sánchez, que faciliti un govern del PP durant dos anys a canvi de convocar eleccions a mitja legislatura.

Per què és important? El Partit Popular busca apartar l'independentisme de la governabilitat d'Espanya amb un pacte d'Estat amb el PSOE.

En profunditat: Feijóo ha demanat a Sánchez que li entregui els vots del PSOE per governar mitja legislatura, després de veure que les sumes no li donen per governar només amb el bloc de la dreta.

  • En una reunió al Congrés dels Diputats que ha durat poc menys d'una hora, el PP li ha proposat liderar el nou executiu a canvi de convocar eleccions al cap de dos anys, una petició que el PSOE ha refusat frontalment i de primeres.

Què diuen? Des del PP sostenen que aquest acord es faria per buscar "la centralitat" i perquè governi "la llista més votada, com ha sigut costum en els darrers 45 anys".

  • "D'aquesta forma, la influència que pretenen tenir els partits independentistes quedaria desactivada i Espanya podria garantir la igualtat de tracte entre espanyols", argumenten els populars. És per això que Feijóo ha demanat que el PSOE faciliti la seva investidura per afrontar sis pactes d'Estat que donarien estabilitat.

Context: El boc de la dreta, comandat pel PP, ha tocat sostre i s'ha quedat a 4 escons de la majoria necessària per governar. És per això que els de Feijóo busquen pactes amb el PSOE per superar l'obstacle i evitar haver de negociar com fan els socialistes amb els independentistes.