Política
El president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE
Congrés dels Diputats

Feijóo i Sánchez es reuniran aquest dimecres en el marc de la investidura

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE

El president del PP i candidat a la investidura, Alberto Núñez-Feijóo, ha sol·licitat al secretari general del PSOE i president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez, reunir-se i finalment es produirà aquest dimecres 30 d'agost a les 10 del matí al Congrés dels Diputats.

Per què és important? Serà la primera trobada entre els dos grans líders polítics d'Espanya després de les eleccions espanyoles i es produirà en el marc de la investidura de Feijóo.

En profunditat: Segons ha confirmat el Partit Popular, Feijóo va contactar amb Sánchez per plantejar-li "la idoneïtat de mantenir una trobada" i la resposta va ser positiva. La comunicació va ser a través de Whatsapp entre els dos líders, per després traslladar als seus respectius directors de gabinet l'obligació de concertar una reunió.

Què diuen? Els populars asseveren que aquesta trobada forma part de la "normalitat democràtica que ha de marcar l'agenda posterior a les eleccions generals", però de les seves declaracions públiques es desprèn que Feijóo voldrà persuadir els socialistes per formar un pacte PP-PSOE.

  • De fet, Feijóo ja ha dit en múltiples ocasions que "PP i PSOE haurien de treballar en un model que faciliti la investidura de la llista més votada".

D'altra banda: Feijóo busca els 4 escons que li falten per arribar a la majoria absoluta i ser investit president del govern, però, després de ser refusat pel Partit Nacionalista Basc, s'ha vist forçat a acostar-se a Junts. Aquest gir de guió contrasta amb les infinites desqualificacions i moviments en contra que els populars han protagonitzat contra els de Carles Puigdemont.

  • El líder popular ha assegurat que està disposat a "escoltar quines són les reivindicacions" de Junts, però sempre dins del marc de la Constitució.