Política
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo | EFE
Congrés dels Diputats

Sánchez proposa a Feijóo renovar el CGPJ "governi qui governi"

Actualitzat: Dimecres, 30 d'agost de 2023. 11:25
Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo | EFE

Aquest dimecres al matí els líders del PP i PSOE han mantingut una reunió a petició del candidat a la investidura, Alberto Núñez Feijóo. 

Per què és important? La trobada entre el popular i el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, és la primera entre els dos polítics després de les eleccions del 23-J. 

Què en sabem? Feijóo i Sánchez s'han reunit passades les 10:00 del matí en una de les sales del Congrés dels Diputats a Madrid. Davant dels mitjans de comunicació, els dos polítics s'han donat la mà i s'han assegut en cadires estratègicament col·locades davant de diferents banderes espanyoles i europees. 

Què diuen? Segons han avançat diferents mitjans de comunicació, Sánchez ha portat a la reunió com a proposta clau la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). 

  • El socialista demana a Feijóo que es comprometi a renovar el CGPJ abans del 31 de desembre "governi qui governi". 
  • Per la seva part, el popular insisteix en el fet que ha de governar la llista més votada en les eleccions generals i ofereix al líder del PSOE poder arribar a grans pactes d'estat entre les seves dues formacions.

En detall: Els socialistes consideren que el PP està "incomplint la Constitució" amb el seu bloqueig a la renovació del CGPJ. 

  • Segons fonts del PSOE, els populars porten bloquejant més de 1.700 dies la renovació de l'òrgan judicial. 

Previsions: La investidura de Feijóo se celebrarà els pròxims dies 26 i 27 de setembre. Tot apunta que el popular no aconseguirà els suports necessaris per poder convertir-se en el pròxim president del govern espanyol. 

  • Per tant, serà el torn de Sánchez per intentar-ho. El socialista necessita els suports a favor d'ERC i Junts per tornar a ser president del govern espanyol.