Política
La líder de Sumar, Yolanda Díaz, i la portaveu parlamentària del partit
Foto: La líder de Sumar, Yolanda Díaz, i la portaveu parlamentària del partit | EFE
Investidura

Un equip de juristes de Sumar treballen en l'abast i els supòsits d'una llei d'amnistia

Temps de lectura: 1 minut
La líder de Sumar, Yolanda Díaz, i la portaveu parlamentària del partit
Foto: La líder de Sumar, Yolanda Díaz, i la portaveu parlamentària del partit | EFE

Primers passos cap a l'amnistia. L'equip de juristes que coordina l'advocat i expresident del grup de Podem al Congrés, Jaume Asens, ja treballa en l'articulació de la futura Llei d'amnistia que ha de fer possible un acord amb Junts i ERC per a la investidura de Pedro Sánchez.

Per què és important? Esquerra i Junts ha posat la línia vermella en una amnistia a canvi de donar els seus vots per investir un president espanyol.

En profunditat: Asens lidera una vintena de catedràtics i experts que segons ha explicat aquest dilluns en una entrevista a TVE la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, perfilen els "marges" de la llei, és a dir, els fets, el marc temporal i l'afectació de les persones implicades.

  • Segons la vicepresidenta serà una llei plenament "constitucional", tot i que hi ha "multiplicitat de supòsits" i que la norma haurà de deixar clars quins són els que queden recollits a la norma.

En detall: En primer lloc, segons la vicepresidenta, perquè la Constitució "no l'impedeix", i a més "l'article 666.4 de la Llei d'enjudiciament criminal parla d'aquesta forma d'extinció de la responsabilitat penal".

  • Segons Díaz, encara no es pot precisar quantes persones podran acollir-se a l'amnistia.

En xifres: Les formacions i plataformes independentistes calculen que hi ha 1.432 amb procediments penals oberts pels fets relacionals amb la consulta, als quals se sumen 1.200 persones més amb procediments administratius i comptables, segons publica La Vanguardia.

Categoria: Política
Etiquetes: ERC Junts Sumar Amnistia