Política
Felipe González i Alfonso Guerra, tots dos dirigents del PSOE
Foto: Felipe González i Alfonso Guerra, tots dos dirigents del PSOE | EFE
Amnistia

Felipe González i Alfonso Guerra esperonen al PSOE perquè es regiri contra l'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
Felipe González i Alfonso Guerra, tots dos dirigents del PSOE
Foto: Felipe González i Alfonso Guerra, tots dos dirigents del PSOE | EFE

La vella guàrdia del PSOE s'alça contra Pedro Sánchez. L'expresident del govern espanyol Felipe González i l'exvicepresident Alfonso Guerra, tots dos socialistes, van esperonar al partit perquè es regiri contra l'amnistia: "No podem deixar fer-nos xantatge per ningú".

Per què és important? En ple debat per una amnistia negociada entre el govern espanyol (PSOE-Sumar) i els independentistes, els pesos pesants socialistes han sortit en escena carregant amb tot contra la mesura de gràcia.

En profunditat: Des d'un acte a Madrid, els dos socialistes es van unir per criticar contundentment les intencions de l'actual líder del PSOE d'amnistiar els líders independentistes i per apel·lar a un pacte amb el PP.

  • González va titllar a Sánchez de "perdedor d'eleccions" tot criticant els que negocien amb els independentistes: "No és digne traslladar-se a Waterloo, i qui ho faci no pot seguir al càrrec". En aquest sentit, ha afirmat que l'amnistia "no cap a la Constitució" i que l'independentisme és "una minoria en vies d'extinció".
  • Guerra també va ser igual, o més, de contundent i ha carregat contra Sánchez per canviar d'opinió constantment i l'ha definit de "deslleial i dissident". "Demano com a socialista que no s'atorgui una amnistia, que convertiria en repressors els demòcrates i presentaria com demòcrates els que van atemptar contra la llibertat i la democràcia i que repeteixen cada dia que ho tornaran a fer", ha esgrimit contra Sánchez.

Reacció: Sánchez es va espolsar les crítiques dels dos dirigents històrics per la possibilitat de negociar una amnistia amb l'independentisme. El president espanyol en funcions ha sortit del pas traient-los protagonisme: "Aquells que avui eleven altars a alguns dirigents del Partit Socialista ahir són els que posaven a la diana a aquests dirigents socialistes".

Categoria: Política