Open Melon
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Congrés

Aquest és el llibre que Sánchez ha regalat a Feijóo

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha regalat un llibre al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en la seva primera trobada després de la investidura. 

Per què és important? Les discrepàncies entre els líders del PSOE i del PP cada vegada són més notòries. És per això que Sánchez ha sorprès a tothom fent entrega d'un llibre al seu principal rival. 

En detall: El president del govern espanyol ha regalat al líder de l'oposició un exemplar de "Volver a dónde", de l'escriptor andalús Antonio Muñoz Molina. 

De què va? "Volver a dónde" és un llibre que parla de la societat espanyola actual. Una lúcida mirada sobre l'Espanya actual a través de la memòria d'una família al llarg de l'últim segle. 

  • El llibre se situa el juny de 2020 a Madrid, després del confinament que va patir el país. El narrador de la història explica des del seu balcó el "despertar" de la ciutat cap a la nova normalitat mentre reviu records de la seva infància. 
  • El repàs del passat del protagonista li fa adonar-se que amb ell desapareixerà la memòria familiar i que amb l'actual societat també es deixaran enrere costums i pràctiques. 

Context: "Volver a dónde" és un llibre que té com a eix central la reflexió sobre el pas del temps i sobre la construcció dels records. 

  • Un testimoni imprescindible per entendre d'on venim i cap a on anem. A més, el llibre posa el focus en la responsabilitat a les noves generacions i el camí que agafen.

Sobre l'autor, Antonio Muñoz Molina és un escriptor andalús nascut el 1956, acadèmic de la Reial Acadèmia Espanyola i honorari de l'Acadèmia de Buenas Letras de Granada. 

  • Ha rebut, entre d'altres, el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres, el Premi Planeta, el Premi Jerusalem, el Prix Médicis Étranger i va ser finalista del premi Man Booker International.

  • Viu a Madrid i Lisboa i està casat amb l'escriptora Elvira Lindo.