Open Melon
Gabriel Rufián i Pablo Iglesias
Foto: Gabriel Rufián i Pablo Iglesias | @gabrielrufian | Twitter
Polítics

Gabriel Rufián felicita Podemos pel seu 10è aniversari: "Respecte etern"

Temps de lectura: 2 minuts
Gabriel Rufián i Pablo Iglesias
Foto: Gabriel Rufián i Pablo Iglesias | @gabrielrufian | Twitter

El líder d'Esquerra al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, felicita la formació morada pel seu desè aniversari i no dissimula les grans similituds que tenen els dos partits d'esquerres. 

Per què és important? Podemos celebra aquest any el seu desè aniversari.El 2014 va irrompre amb força el partit liderat aleshores per Pablo Iglesias. Després de tots aquests anys, i amb menys força que mai, Podemos intenta recuperar l'espai que Sumar li ha arrabassat. 

Què diu? El líder d'ERC a Madrid ha felicitat la formació de Ione Belarra i Irene Montero pel seu aniversari. En un missatge a les xarxes socials, Rufián ha deixat clar que el seu pensament s'acosta molt al que defensa Podemos. 

  • "10 anys de causes, adversaris, aliats, enemics, alegries i tristeses comunes", escriu el diputat independentista en el missatge. Unes paraules que podria utilitzar per felicitar a qualsevol company del seu partit. Però no, és Podemos. 
  • "Respecte etern a qui no es doblega. Feliç aniversari Podemos", conclou el missatge de felicitació. 

Context: Rufián no ha amagat mai la seva afinitat amb la formació morada. Ha defensat en diverses ocasions la figura d'Irene Montero i ha criticat durament Sumar, la formació de l'actual vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz. 

  • Durant la campanya electoral de les eleccions generals espanyoles, Rufián va ser molt dur i crític amb el projecte de Yolanda Díaz, a qui va acusar en diverses ocasions de "vendre" a Irene Montero. 
  • El portaveu republicà va arribar a considerar que "votar a Yolanda Díaz és votar una mentida piadosa". Tot això, mentre que les enquestes apuntaven a una majoria absoluta de la suma de PP i Vox. 
  • Les diferències polítiques i personals entre Rufián i Díaz són antigues i el republicà no les amaga, ni durant la campanya ni actualment. 

A més: L'amistat i la bona sintonia del d'ERC amb Podemos ve de lluny. Rufián ha entrevistat a Pablo Iglesias en el seu programa, on els dos polítics es van arribar a dedicar elogis i bones paraules.