Open Melon
Xavier García Albiol, alcalde de Badalona
Foto: Xavier García Albiol, alcalde de Badalona | Instagram
Suïcidis

Xavier García Albiol, orgullós d'haver evitat una tragèdia

Temps de lectura: 2 minuts
Xavier García Albiol, alcalde de Badalona
Foto: Xavier García Albiol, alcalde de Badalona | Instagram

Xavier García Albiol ha revelat aquest dimecres a les seves xarxes socials una història que podria haver tingut un final tràgic, però que, per sort, ha acabat bé. 

Què en sabem? L'alcalde de Badalona ha explicat que una veïna li va escriure un missatge al perfil d'Instagram per avisar-lo que se suïcidaria a conseqüència de nombroses dificultats personals i familars. 

  • La ràpida actuació del seu equip de xarxes socials i dels serveis socials de l'ajuntament han evitat el que podria haver estat "una tragèdia", segons ha assegurat l'alcalde del PP. 

Què diu? A través del perfil d'X, Albiol ha explicat el cas i ha felicitat el seu equip per la resposta donada. 

  • "Una veïna em va escriure a Instagram per anunciar-me que se suïcidaria, ja que no podia més amb els seus problemes: un fill amb dificultats i l'assetjament sexual d'un home".
  • "Gràcies a la ràpida reacció del meu equip de xarxes socials i l'actuació dels serveis socials de l'ajuntament de Badalona es va poder evitar una tragèdia. Felicitats a tothom".

En detall. L'alcalde de Badalona sempre ha demostrat admiració per les xarxes socials. Amb més de 100.000 seguidors a X i més de 30.000 a TikTok, les xarxes s'han convertit per a ell en una eina imprescindible a l'hora de difondre les seves polítiques. 

  • En aquest sentit, Albiol no ha deixat escapar l'oportunitat de reconèixer l'important paper que tenen en la governabilitat: "S'ha demostrat que les xarxes socials i el treball professional valen la pena".

Context. Cal recordar, però, que existeixen altres vies més oficials de prevenció dels suïcidis: 

  • Catalunya compta amb un servei especialitzat en l’atenció telefònica a persones amb conducta o ideació suïcida, i als seus familiars o persones properes: 061, una veu contra el suïcidi.