Open Melon
Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV\
Foto: Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV", 17 juny 2023 | 8TV
Immigració

Fúria de Sílvia Orriols contra un diari català: "Heu pagat per sentir el que volíeu"

Temps de lectura: 2 minuts
Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV\
Foto: Sílvia Orriols a 'El Fax de 8TV", 17 juny 2023 | 8TV

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, explota contra un dels diaris de referència de Catalunya i els acusa d'haver pagat testimonis "per sentir el que volíeu". 

Per què és important? La polèmica a Ripoll està a l'ordre del dia. Les declaracions i les decisions de la seva batllessa no deixen de generar centenars de notícies en els mitjans de comunicació. 

Context: El diari El Periódico va publicar recentment unes informacions on apuntaven que l'alcaldessa de Ripoll restringia l'empadronament als immigrants del municipi. 

  • Una informació que apunta que Orriols hauria modificat el procés d'empadronament del consistori per allargar-ho al màxim. Segons el diari, els treballadors de l'ajuntament asseguren que abans els ciutadans s'empadronava al moment i ara, amb els canvis aplicats en els protocols, des del mes de setembre no s'està empadronant a ningú, ni passats els tres mesos de termini màxim que marca la llei. 
  • Segons va publicar El Periódico, el consistori de Ripoll està dilatant els tràmits i deixa els nouvinguts sense escola ni metge. A més, un article recull el testimoni de famílies afectades. 

Què diu? Orriols, que només parla a través de les xarxes socials, ha atacat al diari en qüestió. L'alcaldessa desbarra contra el mitjà de comunicació per les informacions publicades en les pàgines del seu diari. 

  • "Durant uns dies, Ripoll s'ha omplert de "periodistes" que, com qui surt a caçar bolets, cercaven immigrants disposats a fer cara de pena i a acusar el meu govern i la societat ripollesa de discriminació i de racisme", escriu Orriols en un tuit.
  • La batllessa acusa els periodistes del diari de comprar testimonis: "Diuen que heu pagat i tot per sentir el que volíeu". El primer missatge d'Orriols acaba amb un "VERGONYA" dedicat al diari. 

A més: No ha estat l'únic missatge que la líder d'Aliança Catalana ha apuntat contra el diari. Fent ús de la ironia ha tornat a atacar El Periódico per les informacions que ha publicat en els últims dies. 

  • "Demà me n'aniré amb visat de turista cap al Marroc; demanaré assistència sanitària i medicines gratis, escola gratis pels meus fills, i la introducció del català a les aules", comença dient el segon missatge d'Orriols.
  • "I pobre del que em digui que no, que trucaré a El Periodico perquè faci articles dient-los racistes". El missatge acaba amb una emoticona d'unes crispetes.