Open Melon
La figura mostra una escena sexual entre Puigdemont i Sánchez.
Foto: La figura mostra una escena sexual entre Puigdemont i Sánchez. | Instagram / @toni_fornes
Falles València

La "submissió" de Sánchez amb Puigdemont per l'amnistia, el ninot estrella de les Falles

Temps de lectura: 2 minuts
La figura mostra una escena sexual entre Puigdemont i Sánchez.
Foto: La figura mostra una escena sexual entre Puigdemont i Sánchez. | Instagram / @toni_fornes

Un ninot protagonitzat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l'expresident Carles Puigdemont, serà l'estrella de les Falles de València aquest pròxim mes de març. 

Per què és important? Un ninot de Sánchez apallissat a Ferraz, un altre de Puigdemont cremat a Jaén, una xirigota a Cadis contra l'amnistia i el president del govern espanyol... La situació política continua deixant moments polèmics que sovint poden ferir sensibilitats. 

En detall: Es tracta d'una figura creada per Toni Fornes, on es representa Puigdemont sotmetent sexualment Pedro Sánchez. Una obra que, com ha explicat l'autor, representa “el tema de la polèmica Llei d'Amnistia”. 

  • Els dos protagonistes apareixen tapats amb una estelada i a l'escena també hi apareixen diversos preservatius utilitzats que representen la resta de partits que donen suport al president del govern espanyol, com ara Sumar, el PNB, Esquerra i Bildu.
  • Els partits de l'oposició també hi surten representats. Alberto Núñez Feijóo apareix convertit en una gavina del PP i Santiago Abascal és un gos enfadat.
  • Tot i això, aquesta no és l'única peça polèmica d'aquestes Falles. També han estat protagonistes la victòria autonòmica del líder popular Carlos Mazón, així com l'escàndol protagonitzat per Luis Rubiales. 

Per acabar: Toni Fornes sempre ha destacat per les seves obres polèmiques. Per exemple, també és l'autor d'una figura amb tres monges contemplant un consolador, que l'organització va decidir tapar durant la visita de Rita Barberà i que després van obligar-lo a remodelar. 

  • Les diferents obres que s'exposaran a partir d'aquest divendres 2 de febrer a l'Exposició del Ninot 2024, que s'ubica a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.