Open Melon
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Flickr
Sequera

Ayuso carrega contra Catalunya i la sequera: "A Madrid ho gestionem millor"

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Flickr

El Govern de la Generalitat ha decretat aquest dijous l'entrada a la fase d'emergència de la sequera que afectarà uns sis milions de catalans. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, no ha deixat escapar aquest moment delicat per presumir de la gestió de la capital.

Per què és important? La manca de pluges fa que Catalunya pateixi la pitjor sequera de la història i sense finestres d'oportunitat de pluja a curt termini.

Què ha dit Ayuso? La presidenta madrilenya ha aprofitat la situació de sequera per elogiar la gestió que està fent la Comunitat de Madrid sobre l'aigua.

  • En el primer ple del parlament autonòmic de 2024, Ayuso ha respost les crítiques del portaveu socialista, Juan Lobato, qui ha retret a la del PP que no hagi fet res per impulsar la producció energètica a Madrid.
  • "La política energètica, com la de l'aigua, és política energètica. Que, per cert, no em dirà que no estem gestionant l'aigua millor que a Catalunya", ha respost Ayuso.
  • "I jo, per descomptat, no demano al "papa Estat" res, li demano el que correspon als madrilenys, que és l'obligació de l'Estat, que és el que li deu. I moltes vegades també li demano al "papa estat" que simplement ens deixi en pau”, ha replicat.
  • A més, ha aprofitat per recriminar a Lobato que l'acusés d'absència de solidaritat quan el PSOE "deixa Espanya sencera" i "només té ulls per veure com li demana disculpes a un fugitiu de la justícia", en referència a Carles Puigdemont.

Context: El Govern ha decretat aquest dijous l’entrada en fase d’emergència al sistema Ter-Llobregat, del qual depenen 202 municipis i prop de 6 milions de persones. S'ha decidit declarar l'emergència després que les reserves d'aquests embassaments hagin baixat dels 100 hectòmetres cúbics, el llindar per entrar en emergència.

  • El president del Govern, Pere Aragonès, anuncia que s'han accelerat inversions i s'ha treballat amb els ajuntaments per millorar la xarxa d'aigua. "La situació actual ens obliga a fer un esforç extraordinari", ha afirmat mentre agraïa a tots els agents l'esforç, que ha permès, que Catalunya no entrés fa 15 mesos a la situació d'emergència.
  • Diu que gràcies als esforços fets, ara només el 50% de l'aigua que es fa servir surti dels embassaments, quan fa pocs anys era el 85%.