Open Melon
Manifestació a Ferraz amb el ninot ja malmès
Foto: Manifestació a Ferraz amb el ninot ja malmès | X (Twitter)
Justícia

Arxivada la causa per la pinyata de Cap d'Any a Ferraz: "La falta d'educació no és delicte"

Temps de lectura: 1 minut
Manifestació a Ferraz amb el ninot ja malmès
Foto: Manifestació a Ferraz amb el ninot ja malmès | X (Twitter)

La jutge Concepción Jerez ha acordat arxivar la investigació pels fets que van passar la nit de Cap d'Any al costat de la seu nacional del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid. Durant la protesta, els assistents van penjar i apallissar un ninot inspirat en el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. 

Per què és important? La magistrada ha descartat el delicte d'odi i emmarca el que va succeir en el context d'un "acte festiu". 

Què en sabem? En una interlocutòria, la titular del Jutjat d'Instrucció 23 de Madrid assegura que els fets no constitueixen incitació a l'odi ni contra el president del Govern ni contra el PSOE i que, per tant, "no han de ser perseguits" per la Justícia.

Què diu?

  • "L'acte més violent realitzat pels assistents va ser donar cops a una pinyata o ninot de cartró", assenyala a la interlocutòria on arxiva la investigació.
  • "En cap cas la seva aparença reprodueix la imatge del president del govern espanyol", continua. 
  • "Potser no està ben vist des d'un punt de vista cívic, i el llenguatge sigui vulgar i groller, i evidentment, podria ser censurable des d'aquesta perspectiva, però la falta d'educació no és delicte", afirma la magistrada. 
  • I afegeix: "Pot ser desagradable per a l'al·ludit o els partidaris, però no és delicte". 

Finalment, la magistrada argumenta que considerar aquests fets com a delicte "seria perjudicial per al pluralisme, la tolerància i l'esperit que sustenta una societat democràtica, com la nostra".