Open Melon
Captura de vídeo de la polèmica desfilada de Carnaval a Torrevieja
Foto: Captura de vídeo de la polèmica desfilada de Carnaval a Torrevieja | X (Twitter)
Polèmica

Abogados Cristianos denuncia el Carnaval de Torrevieja per corrupció de menors

Temps de lectura: 2 minuts
Captura de vídeo de la polèmica desfilada de Carnaval a Torrevieja
Foto: Captura de vídeo de la polèmica desfilada de Carnaval a Torrevieja | X (Twitter)

Tot i que al Carnaval gairebé tot estigui permès, a Torrevieja (Alacant) s'han creuat tots els límits aquest any, segons denuncien algunes organitzacions. 

Per què és important? Entre les entitas més crítiques hi ha Abogados Cristianos, que ha passat a l'acció pel que considera "utilització de menors".  

D'on venim? La polèmica té origen aquest cap de setmana en la desfilada de la comparsa 'Osadía' perquè incorporava la presència de menors d'edat amb la mateixa indumentària de tipus eròtic que la que portaven les dones adultes, bàsicament, lligues, talons o mugroneres. 

Què en sabem? Aquesta fundació espanyola ha presentat una denúncia per corrupció de menors davant el Jutjat d'Instrucció de Torrevieja contra els responsables de la desfilada de Carnaval perquè hi apareixien nenes vestides amb llenceria eròtica.

  • Abogados Cristianos considera que podrien haver incorregut en un delicte d'utilització de menors per a espectacles exhibicionistes recollit a l'article 189 del Codi Penal.
  • L'organització de juristes presenta la denúncia contra la regidora de Festes, la popular Rosario Martínez, el president i el secretari de l'Associació Cultural Carnaval de Torrevieja, Francisco Pizana i Armando Bueno, i les responsables de la comparsa 'Osadía'.
  • Es dóna el cas que, a més, la comparsa va guanyar el quart premi a la categoria de disfresses. Un premi de 650€ que Abogados Cristianos sol·licita que se li retiri. 

Què ha dit? La presidenta de l'organització, Polonia Castellanos, ha demanat a la justícia que actuï.

  • “Que aquests fets mereixessin un premi ens sembla que és una cosa reprotxable", ha afirmat Castellanos. 
  • "Entra en el tipus de delicte de corrupció de menors", ha afegit la presidenta. 
  • "Esperem que no es permeti acabar amb la innocència dels nens ni utilitzar-los així”, ha conclòs. 

Vídeo de la desfilada

Categoria: Open Melon