Open Melon
José Luis Ábalos al Congrés dels Diputats
Foto: José Luis Ábalos al Congrés dels Diputats
Cas Koldo

Les incoherents excuses d'Ábalos sobre els últims whatsapps amb Koldo García

Temps de lectura: 2 minuts
José Luis Ábalos al Congrés dels Diputats
Foto: José Luis Ábalos al Congrés dels Diputats

José Luis Ábalos va parlar sense embuts ahir a Cuatro mentre era entrevistat per Risto Mejide a 'Todo es Mentira'. Tot i això, quan el presentador va voler saber de quina data era el seu últim missatge de WhatsApp amb Koldo García, el secretari d'Organització del PSOE va posar un seguit d'excuses incoherents.

Què diu? "Quan va ser el teu últim missatge amb Koldo García a través de WhatsApp?", va ser la pregunta que va acabar ficant en un embolic al polític.

  • Ábalos va contestar que tenia bloquejat a Koldo en aquesta aplicació i que, precisament per això, no ho podia saber perquè no ho podia mirar. Després d'intentar esquivar la pregunta del presentador, Risto va replicar: "Però si l'has bloquejat es pot mirar". 
  • Després que Risto Mejide proposés poder mirar-ho ell mateix, Ábalos es va negar en rotund, entre rialles: "Deixa alguna cosa per a la justícia, que ens estem ja ficant molt, respectem a la justícia".
  • Per si no n'hi hagués prou, el polític va acabar ficant encara més la pota dient que no podia mirar-ho perquè ho havia “esborrat tot". Davant d'aquesta afirmació, el presentador es va quedar estupefacte i li va etzibar: "M'estàs manant a respectar la justícia i el primer que has fet ha estat esborrar una conversa de WhatsApp amb Koldo García?"

Finalment, José Luis Ábalos va canviar de rumb i va assegurar no haver "buidat res", sinó només haver-ho "eliminat", segons el polític, són "dues coses diferents". 

  • En aquest punt, el presentador continuava insistint davant la negativa d'Ábalos: "Que no ho faré. Que no estic en un tribunal. Deixa alguna cosa per a un tribunal. Està molt bé que parlem de totes les coses polítiques, reaccions humanes, però amb les coses que tinguin a veure amb una instrucció judicial jo no em ficaré", explotava l'exministre. 
  • Segons Risto Mejide, no haver volgut informar sobre la data del darrer missatge amb Koldo és un fet que "podria aixecar moltes suspicàcies".