Open Melon
La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret
Foto: La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret | @govern
Govern

La comunitat jueva es nega a reunir-se amb Meritxell Serret: "No som alienígenes"

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret
Foto: La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret | @govern

"No veiem cap raó per reunir-nos amb Exteriors, no som estrangers ni alienígenes". Així de contundent es mostra la Comunitat Jueva de Barcelona per justificar el 'no' a la trobada amb la consellera Meritxell Serret. L'organització assegura que la consellera d'Acció Exterior els ha convocat aquest dijous per presentar-los un document sobre la cohesió social a Catalunya enmig del conflicte a Gaza.

Per què és important? En una publicació a les xarxes socials, la comunitat afirma que aquest canvi sobtat d'actitud per part del Govern es deu a la convocatòria d'eleccions i al fet que "comença de nou el joc polític", però adverteix: "no ens deixarem enganyar per fotos innecessàries ni per promeses buides". 

Què en sabem? Aquesta comunitat ha difós a través de les xarxes un comunicat on argumenta, de manera molt detallada, el cop de porta a la consellera, a qui no es considera un interlocutor vàlid, com s'indica al comunicat. 

  • "Ens preocupa profundament que el departament d'Acció Exterior i Unió Europea sigui designat com a principal interlocutor de les comunitats jueves de Catalunya, quan les seves competències no afecten directament el nostre col·lectiu". 
  • "Entenem que la nostra interlocució amb la Generalitat de Catalunya hauria de produir-se amb els departaments pertinents, com el de Presidència". 
  • "Hem demanat reunions amb el president de la Generalitat i la resposta sempre ha estat adreçar-nos al departament d'Acció Exterior".

El motiu. Segons el col·lectiu, "la comunitat jueva ha estat part integral de Catalunya durant segles i ha contribuït significativament a la seva identitat i desenvolupament, demostrant un compromís profund amb Catalunya".  

A més, el comunicat acusa el Govern de falta de suport "davant de les agressions antisemites" després del "terrible atac terrorista del 7 d'octubre al sud d'Israel". 

  • "La nostra decisió es fonamenta en la falta de comprensió en les relacions que el govern actual de la Generalitat de Catalunya pretén mantenir amb la Comunitat". 

Comunicat complet

Categoria: Open Melon