Open Melon
La falla de València contra Pedro Sánchez
Foto: La falla de València contra Pedro Sánchez | Principal
Falles València

Pedro Sánchez es converteix en el combustible de les Falles de València: "Mentider compulsiu"

Temps de lectura: 1 minut
La falla de València contra Pedro Sánchez
Foto: La falla de València contra Pedro Sánchez | Principal

La sàtira política ha estat molt present a les Falles de València d'aquest 2024. Enguany, les negociacions entre Junts i el PSOE per a investir Pedro Sánchez com a president espanyol i, sobretot, la tramitació de la llei d’amnistia han estat el combustible per a les falles. 

En detall: Les Falles han carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

  • Amb motiu de la celebració dels premis Oscars i tenint en compte l'actualitat política, una de les falles ha volgut parodiar les millors pel·lícules "protagonitzades" per Sánchez: 'Mentider compulsiu', 'Con el culo al aire', 'Pactar amb el diable', 'Mentiras arriesgadas', 'Frankenstein'...
  • "Pedro Sánchez ha vingut a rebre premis per la forma d'actuar governant-nos 'in extremis'", explica un cartell. "Interpreta, diu mentides, no s'immuta, té el partit ben enganyat... Com actua el fill d'Utah!", afegeix un altre. 
  • Al centre de la falla hi apareix la figura de Pedro Sánchez, somrient, amb un premi Oscar a la mà i dient: "T'ho dedico, Puigdemont!"

També hi ha hagut més personatges durant les Falles, com Isabel Díaz Ayuso caracteritzada com la reina de cors del conte d'Alícia en terra de meravelles' tallant els caps de Cristina Cifuentes, el de Pablo Casado i, també, el de Núñez Feijóo sense misericòrdia.