Open Melon
Patxi López, a la roda de premsa d'aquest dimarts
Foto: Patxi López, a la roda de premsa d'aquest dimarts | Congrés dels Diputats
Censura

VÍDEO: Enfrontament entre Vito Quiles i periodistes mentre Patxi López calla i mira

Temps de lectura: 3 minuts
Patxi López, a la roda de premsa d'aquest dimarts
Foto: Patxi López, a la roda de premsa d'aquest dimarts | Congrés dels Diputats

Una pregunta incòmoda del periodista Vito Quiles a Patxi López ha provocat moments de tensió a la roda de premsa que ha fet el portaveu del PSOE al Congrés aquest dimarts. 

Per què és important? No és la primera vegada que una intervenció de Quiles desencadena malestar en un context similar. Al setembre de l'any passat, Patxi López ja va advertir al periodista que "a tu no et contestaré res ni mai" i que "no penso respectar un racista responent les seves preguntes". 

Què en sabem? En aquesta ocasió, però, Patxi López ha estat espectador silenciós mentre una periodista l'ajudava a no haver de respondre a una pregunta.

  • Els fets han passat quan Vito Quiles ha intentat formular una qüestió al portaveu socialista. 
  • La intervenció de Quiles es referia a la notícia que ha avançat aquest dimarts el diari 'El Confidencial' on s'acusa la dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, d'haver signat una carta el 2020 perquè dues empreses s'emportessin un contracte de l'Executiu per valor de 7 milions d'euros. 
  • Però 'companys' de professió de Vito Quiles han intentat silenciar la pregunta. 
  • Al final la discussió va encara a pitjor quan el periodista Javier Negre dona la cara per Quiles i acusa la periodista de ser una "activista" al servei del PSOE i li etziba si es creu que és "la cap de premsa de Ferraz". 

Què ha dit? "Jo també espero que em donin la paraula, el que passa és que no me la donen", ha lamentat el periodista durant la roda de premsa, on també ha denunciat: "Estic fart de la censura".

  • Posteriorment, en una publicació a les xarxes socials, Quiles ha volgut compartir amb els seus seguidors, el fragment de la roda de premsa on s'ha produït la discussió. 
  • "No havia vist això a la vida. M'ataquen els periodistes del congrés per preguntar a Patxi López sobre els negocis de Begoña Gómez", ha escrit el periodista a les xarxes socials. 
  • I ha conclòs: "Els plantarem cara, s'ha acabat la censura".

Vídeo

Context. Segons revela una informació publicada per 'El Confidencial', Begoña Gómez va signar una carta el 2020 perquè dues empreses s'emportessin un contracte del Govern de 7 milions d'euros.

  • Així, la dona del president del govern espanyol hauria donat suport per escrit a una UTE que es va presentar a una licitació del Ministeri d'Economia en plena pandèmia.
  • Aquest mitjà publica la carta amb el nom i la signatura de Gómez en què manifesta el seu suport a una UTE que es va acabar emportant el contracte.
  • Segons aquest diari, es dóna la circumstància que un dels accionistes de la UTE, Carlos Barrabés, va ser l'encarregat de posar en contacte Begoña Gómez amb Air Europa el 2019 i, posteriorment, va dissenyar i omplir de contingut el Màster en Transformació Social Competitiva de la Universitat Complutense de Madrid que actualment dirigeix la parella de Sánchez.