Open Melon
Cloenda del Ramadà al pavelló municipal de Santa Perpètua
Foto: Cloenda del Ramadà al pavelló municipal de Santa Perpètua | X / @EsquerraSPM
Feminisme

ERC esborra un tuit celebrant la fi del Ramadà, amb una foto d'homes i dones separats per sexe

Actualitzat: Dimecres, 10 d'abril de 2024. 17:50
Temps de lectura: 2 minuts
Cloenda del Ramadà al pavelló municipal de Santa Perpètua
Foto: Cloenda del Ramadà al pavelló municipal de Santa Perpètua | X / @EsquerraSPM

La intenció d'ERC de captar el vot de la comunitat musulmana de cara a les pròximes eleccions catalanes ha omplert les xarxes socials del partit de mencions al Ramadà les últimes setmanes.

Per què és important? Aquest dimecres, el partit ha decidit fer un pas enrere en aquest sentit i esborrar un tuit minuts després de la publicació d'aquest article, que hem hagut d'actualitzar. 

Què en sabem? ERC Santa Perpètua havia fet una publicació a X (Twitter) amb un text felicitant la cloenda del Ramadà i on es podia veure que l'ajuntament del municipi ha cedit a la comunitat musulmana el pavelló municipal per a la festa.

  • A la foto, s'hi veien homes i dones segregats a banda i banda de la pista, separats per elements materials com la xarxa i la porteria de l'equipament esportiu.
  • Ho diem en passat perquè els d'Oriol Junqueras i Pere Aragonès han decidit esborrar, finalment, la piulada. 

Què hi deien?

  • "Finalitza un mes de dejuni, marcat per la reflexió, la generositat i la solidaritat. Eid Mubarak!", escrivien els republicans en una publicació que acumulava deu vegades més comentaris que agradaments. 

D'altra banda, un article publicat aquest dimecres al diari Segre també ha estat polèmic pel mateix motiu: la separació per gènere inherent a aquesta festa religiosa. 

  • Acompanya la notícia una fotografia on es veuen les dones engabiades amb tanques d'obra gairebé opaques. 
  • Un representant de la comunitat musulmana assegura al diari que "les dones han de resar darrere dels homes perquè, del contrari, la concentració per a l'oració no seria tan pura". 

Context. Aquest dimarts 9 d'abril ha estat l'últim dia del mes del Ramadà de 2024 i aquest dimecres els musulmans han celebrat, també a Catalunya, la festa d'Eid al-Fitr, que marca el final del dejuni.