Opinió
Saül Gordillo
Opinió

Piqué i la política

Recordarem la tarda d'aquest dijous. Què fèiem i com ens vam assebentar de la retirada de Gerard Piqué. On i com vam veure el vídeo sorpresa. Més que una tarda trista, la recordarem com una tarda emotiva perquè el seu vídeo ens desperta les emocions i ens dispara la nostàlgia. Punt i final elegant i tocant la fibra del Piqué futbolista. Tret de sortida d'una llarga cursa electoral del Piqué president? Retirar-se abans del previst, quan veus que si exhaureixes el contracte vigent quedarà un pitjor record teu com a jugador, és una bona decisió que amb el temps esborrarà algun error comès últimament. La barreja de futbolista i empresari, el protagonisme a les notícies del cor i altres aspectes extraesportius quedaran en un no-res amb una retirada calculada, oportuna i colpidora. El vídeo és el missatge, i quin vídeo!

Punt i final elegant i tocant la fibra del Piqué futbolista. Tret de sortida d'una llarga cursa electoral del Piqué president? 

Piqué ens ha fet sentir orgullosos de ser culers. Recordarem la maneta al Bernabéu. Recordarem com plantava cara i defensava la samarreta i el club quan fer-ho tenia mèrit. El central que sabia comunicar i usar les xarxes. El futbolista que sabia aparèixer als mitjans i que últimament ja se'ls saltava perquè havia entès que la comunicació directa i per plataformes alternatives era més efectiva. Víctima d'un club amb sotragades, excessivament espavilat quan li convenia i enxampat amb uns àudios en l'època de la claveguera-podcast, el Piqué que ha sabut llegir el moment ha vist que una retirada a temps és una victòria.

Recordarem com plantava cara i defensava el club quan fer-ho tenia mèrit. El central que sabia comunicar i usar les xarxes. El futbolista que sabia aparèixer als mitjans i que últimament ja se'ls saltava perquè la comunicació directa era més efectiva

I si Piqué és una lliçó per als polítics catalans? Piqué pot ser a aquest Barça que pateix en la seva reconstrucció el que els dirigents del procés poden ser a la política i al país? El millor central del Barça podria apuntar el camí blaugrana als líders independentistes? El Barça de Laporta és com el Govern d'Aragonès, institucions que pateixen per superar entrebancs, adaptar-se als nous temps, combatre enemics molt poderosos i recuperar el prestigi perdut un per la gestió i la covid, i l'altre per la factura d'una dolça derrota o d'una amarga victòria com la del 2017.

Piqué és el futbolista que ho ha donat tot i ho ha disfrutat tot. Laporta és el president acostumat a disfrutar i que ara pateix per reconstruir. La ciutadania decidirà qui és el Piqué enretirant-se de la política catalana, si Aragonès tindrà marge per emular els reptes de Laporta al Barça, i si la Generalitat, les institucions i els dirigents sobiranistes tenen marge per recuperar l'ànim i arribar a fer algun dia la maneta a Madrid.

Categoria: Opinió