Opinió
Marc Solsona Aixalà
opinió

Ara toca pacte local

Després del 14F, tothom, propis i estranys, ens donaven al PDeCAT per morts i liquidats políticament. És llavors quan acordem que després de la desfeta electoral no utilitzarem les sigles del PDeCAT a les municipals i que treballarem per articular una plataforma municipalista on el PDeCAT hi sigui. 

El PDeCAT facilita la possibilitat de crear i impulsar partits territorials per afavorir estratègies que conservin quadres i unitat territorial

Algunes de les coses que Junts no va contemplar en la seva operació d’OPA al món local del PDeCAT eren:

  1. La fortalesa de les idees i dels principis de la majoria de gent del PDeCAT, ja que no tothom té un preu.
  2. Que la identificació de la marca de Junts s’havia radicalitzat i lateralitzat molt en l’imaginari i percepció de l’electorat.
  3. Que existeix un espai molt gran de gent que ja ha desconnectat del que pretenia ser Junts, que se sent orfe políticament i que vol treballar en clau municipalista sense interferències externes ni doctrines de partit.
  4. Que el PDeCAT facilita la possibilitat de crear i impulsar partits territorials per afavorir estratègies que conservin quadres i unitat territorial.
  5. Que molts NO estan disposats a cedir al xantatge de Junts davant l’amenaça de “o vens amb mi o et presentem llista al teu municipi i llavors perdràs l’alcaldia”. 

Davant d’això molts aguanten, però és comprensible que no tothom pugui o vulgui fer-ho. La reflexió és: com he d’anar a un partit que en comptes de seduir-me per les idees em colla pels seus interessos? On és el respecte? Aquests són els “teus”? Realment volem formar part d’això? Vull creure que molts no. 

Junts han estat els primers a mercantilitzar la política per ocupar i prendre espai al PDeCAT, ara hi ha un efecte bumerang important en la seva estratègia

I arriba la sortida del govern de Junts. Com ells han estat els primers a mercantilitzar la política per ocupar i prendre’ns espai, ara hi ha un efecte bumerang important en la seva estratègia. S’han trobat que nosaltres hem formalitzat una plataforma electoral que es dirà ARA PACTE LOCAL, que no és marca blanca de ningú sinó una suma de partits (inicialment Ara Catalunya i PDeCAT) amb l’objectiu real de presentar al voltant de 300 candidatures arreu del país. 

Des del municipi construïm Catalunya. En política no som tot iguals i cada vegada més el panorama s’aclareix i posiciona a tothom on realment és. Hi som. Per això, toca ARA PACTE LOCAL, perquè preferim arriscar defensant les nostres idees que no presentar-nos amb les idees d’un altre

Categoria: Opinió