Política
Municipals

Junts aposta pel continuisme i per no trencar el Govern

Les votacions per renovar les direccions locals de Junts per Catalunya acaben amb una conclusió clara: continuïtat i voluntat de no trencar el Govern actual. És especialment així a la vegueria de Barcelona.

Per què és important? En un moment de debat intern sobre la conveniència de sortir del Govern o no, els resultats d'aquestes eleccions internes poden utilitzar-se com un termòmetre de l'estat de la formació. La federació de Barcelona compta amb un 20% dels afiliats del partit.

Qui és qui?

  • Un 69,05% dels militants han optat pel regidor barceloní Joan Rodríguez. Representa l'ala continuista. És l'actual president de la federació i comptava amb el suport de Xavier Trias.
  • Per contra, un 27,86% han votat la llista alternativa d'Ivan Condés. S'havia declarat partidari de sortir del Govern de la Generalitat.

A partir d'ara: Aquests resultats donen ales a la candidatura de Xavier Trias. L'exalcalde ha assegurat que decidirà si es presenta o no a les municipals de Barcelona en funció de com de cohesionat estigui el partit i de si les enquestes internes li donen possibilitats de guanyar.

Visió global: Més enllà de Barcelona, els candidats propers al secretari general, Jordi Turull, també s'han imposat a les vegueries on hi havia disputa i als corrents ideològics del partit. 

  • Als corrents interns: Els turullistes han guanyat davant els afins a Laura Borràs. Ha passat tant al corrent d'esquerres com al socialdemòcrata, on fins ara lideraven persones properes a la presidenta. En els dos casos ha estat força ajustat. 
  • Vegueries: On hi podia haver més disputa era al Penedès, però el candidat de Turull i partidari de seguir al Govern ha guanyat per un ajustat 47,48% dels vots.
Categoria: Política