Política
Isabel Rodríguez
Foto: Isabel Rodríguez | Moncloa
Moncloa

Moncloa tanca la porta a la via Aragonès d'un referèndum pactat

Isabel Rodríguez
Foto: Isabel Rodríguez | Moncloa

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, diu que la ciutadania demana dedicar-se a coses més importants com "el menjar".

Per què és important? El mateix dia que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presentat al Parlament el seu pla per abordar la proposta d'autodeterminació de Catalunya, la Moncloa ha respost de manera taxativa: "Un referèndum no té encaix legal".

Don venim? Pere Aragonès ha defensat aquest dimarts al matí al debat de política general a la cambra catalana la via d'un 'Acord de Claredat' amb l'estat espanyol per convocar un nou referèndum, seguint l'exemple del Quebec.

Què sabem? La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha estat la primera a valorar les paraules d'Aragonès. Ho ha fet en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha dit que la Moncloa no tenia constància de la proposta del Govern català.

  • "S'entén que legítimament defensin els seus plantejaments de màxims, però l'aposta del govern és seguir treballant a la taula de diàleg per avançar en acords dins els àmbits que són possibles", ha defensat Rodríguez.
  • Segons Rodríguez, l'aposta de Pedro Sánchez pel diàleg ha suscitat un canvi significatiu en les relacions entre Catalunya i Espanya: "La realitat d'avui a Catalunya és molt diferent a la de fa anys, i això és motiu de celebració".
  • "Crec que avui la ciutadania demana que ens dediquem a les coses importants, a les coses de menjar, i a afrontar un procés de transformació i modernització del país on Catalunya és una part molt important", ha reblat Rodríguez.