Política
Foto: | ACN
Crisi de Govern

La consellera Alsina es fa de Junts per defensar la continuïtat al Govern

Foto: | ACN

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha formalitzat la seva militància a Junts. Alsina, consellera proposada al Govern per Junts, no militava al partit de Borràs i Turull.

Per què és important? Junts ha de decidir si segueix al Govern o no i la consellera està disposada a fer "campanya activa" per convèncer la militància que cal ser-hi "per avançar cap a l'estat català".

El més nou: L'executiva del partit ja ha aprovat quina serà la pregunta que farà a les bases els dies 6 i 7 d'octubre, i és categòrica: "Vols que Junts segueixi formant part del Govern de Catalunya?"

Què diu:

  • "Sempre he mostrat el meu compromís amb el projecte de Junts, des del primer dia. De fet, no hi ha compromís més ferm ni honor més gran que representar el seu projecte polític des del Govern".
  • "És en els moments difícils quan més valor té arremangar-se, posar-hi la cara i treballar tot el que calgui. Estic convençuda que es pot capgirar aquest moment complicat en què es troba el moviment sobiranista".
  • "Em faig militant per ajudar a fer més fort el projecte de Junts i treballaré cada dia perquè esdevingui el partit central de Catalunya. Perquè només si liderem nosaltres assegurem la representació del 52%."

Tot i això: Alsina tindrà veu i vot a l'executiva com a membre del Govern, però no podrà votar a la consulta, ja que fan falta sis mesos des que et fas militant per poder participar-hi.

D'on venim: La negociació entre ERC i Junts per arribar a un pacte que salvi la coalició de l'executiu ha acabat aquest diumenge sense acord.

  • Això, malgrat que els de Borràs i Turull hagin deixat de reclamar la restitució del vicepresident cessat Jordi Puigneró.
  • Demanaven a Aragonès que el Consell per la República dirigeixi l'espai de coordinació estratègica independentista, coordinar-se a Madrid i que la taula de diàleg només abordi l'amnistia i l'autodeterminació.

Categoria: Política
Etiquetes: Junts Generalitat