Política
Foto: | Europa Press / Eduardo Parra
Poder Judicial

Sánchez i Feijóo 'avancen' en la renovació del Poder Judicial

Foto: | Europa Press / Eduardo Parra

Pedro Sánchez, president del govern espanyol, i Alberto Núñez Feijóo, president del Partit Popular, asseguren haver avançat en les negociacions per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Per què és important: El CGPJ decideix quins jutges presideixen els principals òrgans, com ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) o l'Audiència Provincial de Barcelona. També té l'objectiu de garantir la independència dels jutges.

El més nou: El president del CGPJ, Carlos Lesmes, ha dimitit aquest diumenge perquè, tres anys després que caduqués el mandat, encara no hi ha un acord per renovar-lo.

Què sabem? Sánchez i Feijóo s'han reunit el matí d'aquest dilluns 10 d'octubre i han acordat trobar una "solució ràpida" per desbloquejar el Poder Judicial.

Què diuen:

  • El ministre de Presidència, Félix Bolaños assegura que Sánchez i Feijóo han coincidit que la dimissió del president del CGPJ, Carlos Lesmes, "agreuja la profunda crisi institucional" del poder judicial.
  • El líder del PP diu que han "avançat" per abordar la renovació Poder Judicial amb un "nou marc" que aprofundeixi en criteris d'"independència".

Context: PSOE i PP porten mesos sense arribar a un acord per renovar el Poder Judicial.