Política
Foto: | ACN
Pressupostos de l'estat

Illa retreu a ERC que "barreja llibretes" amb els seus condicionants als comptes

Foto: | ACN

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha criticat que Esquerra Republicana hagi condicionat l'aprovació dels comptes de l'Estat a la reforma del delicte de sedició. "És un error barrejar llibretes", ha sentenciat.

Per què és important? ERC no ha presentat una esmena a la totalitat dels pressupostos de l'Estat, però ha demanat més avenços, com la reforma del delicte de sedició per poder votar-los a favor.

Què ha dit? El líder socialista, des de Manresa, ha argumentat que ell és més partidari de la "negociació clàssica" sense posar condicionants.

  • "Veig com un error barrejar llibretes a l'hora de negociar els pressupostos", ha assegurat Illa.
  • També ha dit que el PSC no ha condicionat el seu suport als comptes de la Generalitat a la dimissió del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per la crisi al cos de Mossos.
  • A més, ha destacat que el president espanyol, Pedro Sánchez, es va cometre a reformar el delicte de sedició durant la seva legislatura i s’ha mostrat segur que complirà la seva paraula.

D'on venim? Aquest divendres passat, Sánchez s'ha mostrat partidari de la reforma del delicte de sedició, però ha insistit que ara mateix no hi ha els suports parlamentaris necessaris. 

  • Junqueras va assenyalar ahir que sí que existeix una majoria per reformar el delicte de sedició: "És evident que la majoria que va fer servir per fer una investidura i per fer pressupostos és perfectament capaç de votar una reforma del Codi Penal".

Context: Esquerra, en un comunicat, van assegurar que no presenten esmena perquè volen "donar marge a les negociacions". Però van avisar que encara estan "molt lluny de poder aprovar els comptes" definitivament.

Categoria: Política
Etiqueta: PSC