Política
Foto: | ACN
PSC

Illa competeix amb Aragonès: es veurà amb tres comissaris europeus

Foto: | ACN

El primer secretari del PSC i cap de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, tracta de competir amb el president Pere Aragonès i iniciarà el dimecres 26 d'octubre un viatge a Brussel·les per reunir-se amb tres comissaris europeus.

Per què és important? Aragonès s'ha desplaçat aquesta setmana fins a Brussel·les per trobar-se amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, i el de Mercat Interior, Thierry Breton. 

  • La reunió d'Aragonès amb els comissaris europeus certifica la recuperació de les relacions de Catalunya amb la Unió Europea. Feia 7 anys que un president no era rebut a la capital europea.

En profunditat: El cap de l'oposició i "president del Govern a l'ombra" vol copiar l'agenda d'Aragonès i pujar l'aposta reunint-se amb un comissari més que el president de la Generalitat. Tot i això, els comissaris amb què Illa té previst veure's són tots socialdemòcrates:

  • El comissari europeu d'Economia, Paolo Gentiloni; el vicepresident i comissari de Relacions Internacionals i Prospectiva, Maroš Šefčovič, i la comissaria de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira.

A més: Illa anirà a Brussel·les acompanyat de la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero; l'eurodiputat socialista Javi López, i la secretaria de Política Europea i Internacional del PSC, Laura Ballarín. 

  • A banda dels comissaris, també ha concertat una trobada amb el president de la Comissió Especial del Parlament Europeu sobre el coronavirus, Kathleen van Brempt, amb la presidenta del Grup S&D i secretaria del PSOE per la UE, Iratxe García-Pérez, i l'embaixador REPE d'Espanya a la UE, Marcos Alonso.

D'on venim? El passat mes de juny, Aragonès ja va rebre al Palau de la Generalitat el vicepresident de la Comissió, Margaritis Schinas.

 

 

Categoria: Política
Etiqueta: PSC