Política
Foto: | ACN
En comú podem

Albiach repta Aragonès a allunyar-se de Junts amb un impost a les rendes altes

Foto: | ACN

La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha reptat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a allunyar-se de Junts un impost de solidaritat a les rendes més altes.

Per què és important? Els comptes de la Generalitat pel 2023, comandats per ERC, estan encallats per falta de suports. Els comuns s'han ofert a negociar, però apartant a Junts de l'equació.

En profunditat: La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, un impost de solidaritat a les rendes més altes i que no es deixi "marcar el pas" per Junts en els pressupostos catalans.

Què ha dit? Durant l'acte de presentació de la candidata a l'alcaldia de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Laura Campos, alcaldessa de la ciutat des del 2015.

  • Albiach ha avisat a Aragonès que no es deixi "marcar el pas" per Junts en els pressupostos de la Generalitat.
  • "Ningú entendria que només per interessos partidistes o electoralistes fos capaç de privar-nos d'aquests recursos", ha conclòs.

D'altra banda: El conseller d'Universitats i Recerca, Joaquim Nadal, ha avisat que si Junts no aprova els pressupostos de la Generalitat pel 2023, serà un "suïcidi col·lectiu". D'aquesta manera, ha apuntat que els republicans dipositen el futur dels pressupostos en mans de Junts.

Mentrestant: Gabriel Rufián ha presentat Esquerra Republicana com un projecte "demòcrata i útil" per governar Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) de cara a les eleccions municipals de 2023.

Categoria: Política