Política
Foto: | Europa Press
Debat

Organitzacions LGBTIQ+ acusen el govern espanyol de "posar en risc" la llei trans

Foto: | Europa Press

Diferents organitzacions en defensa dels drets del col·lectiu LGBTIQ+ s'han unit per criticar l'última decisió del govern espanyol d'ampliar terminis de tramitació de la llei trans, endarrerint així la seva aprovació.

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+), Chrysallis, l'Associació de Famílies d'Infància i Joventut Trans i la Fundació Triangle han acusat el govern del PSOE de posar "en greu risc" l'aprovació de la llei.

Per què és important? Les entitats han emès un comunicat en què asseguren que és "injustificable" demanar noves pròrrogues i que no acceptaran "retalls en els drets" pactats amb l'executiu estatal.

Backgropund: La Llei Trans es va desbloquejar l'any 2021 i ja està en tràmits legislatius, si bé, aquests lluny de progressar en els debats i consolidar-se, estan generant debat i tensions en el govern.

  • Allargar una vegada més els terminis és una maniobra política que apunta a una estratègia per evitar que la tramitació interfereixi amb les eleccions municipals i generals del 2023.

Què diuen? "Si pretenen retallar elements clau de la llei, ja tancats, les organitzacions deixaran clar que aquesta proposta de llei no garanteix els seus drets i no li donaran suport, ni reconeixeran als partits que impulsin aquestes retallades", han anunciat les entitats.

  • "Hem estat respectuoses en tot moment amb el pactat, ja que va costar molt desbloquejar la llei el 2021, però aquestes pròrrogues i els crits d'alguns dels seus dirigents no només estan posant en greu risc la llei, sinó que ens traslladen forts dubtes sobre el compromís del PSOE amb els nostres drets recollits a l'avantprojecte", ha explicat la presidenta de FELGTBI+, Uge Sangil.
  • El president de Fundació Triangle, José María Núñez, ha dit que exigiran "un compromís públic, explícit, no només pel que fa a aquestes pròrrogues injustificables, sinó amb mantenir i ampliar els drets a la llei", i ha afegit que els grups que no es comprometin públicament, deixaran clar que no estan amb els drets del col·lectiu LGBTIQ+ i les persones trans".
Categoria: Política
Etiquetes: LGBTIQ+ PSOE Congrés