Política
Exili

Puigdemont celebra el cinquè aniversari de la DUI carregant contra el diàleg

L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, ha pronunciat un discurs des de la Casa de la República durant el cinquè aniversari de la Declaració Unilateral d'Independència. Puigdemont ha carregat contra la via del diàleg i ha argumentat que només porta a la "frustració".

Per què és important? Avui fa cinc anys el Parlament va votar la Declaració d'Independència de Catalunya i Puigdemont ha fet un discurs sobre aquell moment tan rellevant en la política catalana i espanyola.

Què ha dit? Puigdemont ha emplaçat el conjunt dels actors polítics a aplegar-se per "fer balanç" si hi ha hagut avenços amb la via de "la desmobilització i la negociació".

  • "La via de la negociació amb Espanya no té cap recorregut, ni tan sols ha millorat l'autogovern, només ha portat frustració".
  • "La no aplicació de la Declaració d'Independència no anul·la la seva vigència".

Context: ERC ha aprovat la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat, tot i que ha advertit que això no garanteix el seu vot a favor als comptes. Junts està immers en una crisi de partit per acusacions de coaccions a l'entorn de la presidenta de la formació, Laura Borràs.

Categoria: Política
Etiqueta: Independentisme