Política
Foto: | ACN
Pressupostos

La CUP plantarà el Govern en la negociació de pressupostos

Foto: | ACN

La CUP no assistirà a la ronda de contactes del Govern per negociar els pressupostos. Els cupaires consideren que l'executiu de Pere Aragonès "no té voluntat real" d'acordar els comptes. 

Per què és important? Després del trencament amb Junts, el Govern només compta amb el suport de 33 diputats al Parlament. Per aprovar la majoria d'iniciatives, inclosos els pressupostos, el Govern necessita els suports de PSC i Junts i, almenys l'abstenció de la CUP o els comuns. 

Què s'ha dit? 

  • El portaveu de la CUP a la cambra, Xavier Pellicer, assegura que no es reunirà amb el Govern perquè consideren que Pere Aragonès "continua anant de bracet de la patronal i del PSOE". 
  • Pellicer ha dit que primer volen que els nous consellers compareguin al Parlament i expliquin quin és el seu projecte. I que serà després quan la CUP veurà si té “sentit” que s'impliquin en les converses. 
  • Tot i això, ha dit que tenen “poques expectatives". "La CUP som més a prop d'una esmena a la totalitat que d'aprovar els pressupostos", ha afegit. 

Què esperar? Al llarg d'aquesta setmana i la que ve, el Govern té previst reunir-se amb Junts i el PSC. La reunió amb els exsocis de Govern és aquesta mateixa tarda, mentre que amb els comuns s'han vist aquest matí.

Categoria: Política
Etiqueta: CUP