Política
Foto: | Europa Press
Habitatge

Les ocupacions tornen a enfrontar Junts i ERC: Acusen el Govern d'aturar una llei

Foto: | Europa Press

Junts per Catalunya ha presentat aquest dijous una bateria de propostes de reformes legals contra les ocupacions "delinqüencials i conflictives". Entre elles hi ha un reforma del Codi Civil a Catalunya, que permetria que les comunitats de propietaris o els alcaldes del municipi puguin denunciar una ocupació si els propietaris -grans tenidors o bancs- no ho fan. 

Per què és important? La proposta l'estava preparant la consellera Lourdes Ciuró abans que Junts abandonés el Govern i ara la volen recuperar com a projecte de llei des de l'oposició. El nou executiu d'ERC en solitari ha aturat la iniciativa. 

Què s'ha dit? Ciuró ha lamentat en una roda de premsa per presentar les iniciatives, que el Govern ho hagués aturat.

  • Per contra, el diputat d'ERC, Pau Morales, li ha contestat des del Parlament, retraient-li el trencament de la coalició. "Si hi havia alguna cosa que s'havia d'engegar i no s'ha engegat és perquè Ciuró ha deixat el govern", ha etzibat. 

En profunditat:

  • A més, Junts ha proposat més mesures contra les ocupacions, entre elles que el Congrés modifiqui la llei d'enjudiciament criminal perquè el desallotjament es produeixi en un màxim de 48 hores.

Per contra, ERC ha presentat també aquest dijous una proposta que va en línia contrària:

  • Volen que el Parlament faci una comissió d'investigació sobre fons voltors que estan al darrere dels pisos buits. Ho han presentat conjuntament amb la CUP i els comuns i es podria votar al proper ple.
Categoria: Política