Política
El ministre de l'Interior atenent els mitjans
Foto: El ministre de l'Interior atenent els mitjans | Europa Press
Tragèdia a Melilla

Marlaska no es planteja dimitir

El ministre de l'Interior atenent els mitjans
Foto: El ministre de l'Interior atenent els mitjans | Europa Press

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assenyalat aquest dijous que no s'ha plantejat dimitir per la tragèdia a la tanca de Melilla. 

Per què és important? El passat 24 de juny van morir fins a 23 persones, segons el recompte oficial, quan intentaven travessar la frontera del Marroc amb Espanya. 

Situació actual: La Fiscalia ha demanat al Ministeri de l'Interior més imatges de la tragèdia a la tanca de Melilla. 

Què diu: El ministre ha assegurat que no s'ha plantejat dimitir i ha reiterat que la Fiscalia General de l'Estat i el Defensor del Poble tenen "des del primer moment" la seqüència de "totes" les imatges d'aquell fatídic dia. 

  • Marlaska ha subratllat que en els vídeos es pot veure que la Guàrdia Civil va actuar dins dels "paràmetres de la legalitat i proporcionalitat". 
  • El titular d'Interior justifica l'actuació del cos policial davant d'un "atac violent" a la frontera.  
  • "La nostra Guàrdia Civil va actuar en paràmetres de legalitat, proporcionalitat i de les necessitats adequades a les circumstàncies".

Al detall: Sobre si la seqüència dels vídeos està completa o incompleta, Marlaska ha contestat que "hi ha tota la documentació gràfica" que existeix i explica que la falta de gravació de l'helicòpter de la Guàrdia Civil és a causa de "raons de control de l'espai aeri".

  • El ministre d'Interior ha emfatitzat que no hi ha "ruptura" a les imatges gravades, dient que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional compten amb els mitjans necessaris per gravar en tot moment, dins dels "paràmetres de la legalitat i proporcionalitat". 
  • El protocol policial diu que quan l'helicòpter no pot gravar, les imatges han de ser gravades amb un dron. 
Categoria: Política