Societat
Manifestació pels successos ocorreguts a la tanca de Melilla
Foto: Manifestació pels successos ocorreguts a la tanca de Melilla | Antonio Sempere / Europa Press
Fronteres

La Fiscalia demana més imatges de la tragèdia de Melilla

Manifestació pels successos ocorreguts a la tanca de Melilla
Foto: Manifestació pels successos ocorreguts a la tanca de Melilla | Antonio Sempere / Europa Press

La Fiscalia ha demanat al Ministeri de l'Interior més imatges de la tragèdia del 24 de juny a la tanca de Melilla. 

Per què és important? Es tracta d'un dels salts més mortífer de la frontera espanyola amb el Marroc, on van morir 23 ciutadans africans -xifra que algunes fonts eleven fins a la setantena.

Què sabem? El ministeri públic manté oberta una investigació per aclarir els fets, i té sis mesos de termini per dur-la a terme, per bé que si cal es pot prorrogar. 

Tot i això: Interior assegura que ja ha entregat tot el material audiovisual sobre la tragèdia de Melilla. 

  • "El material del qual no disposen és senzillament perquè no existeix", afirmen fonts d'Interior. 
  • Interior diu "que el requeriment que ha fet la Fiscalia no ha estat a Interior, sinó com procedeix a la comandància de la Guàrdia Civil a Melilla".

En detall: La teoria que algunes de les víctimes van morir en territori espanyol també la sostenen membres de la delegació de diputats del Congrés que aquesta setmana han viatjat fins a la zona i han visionat totes les imatges dels fets registrades per la Guàrdia Civil.

D'on venim? Desenes de migrants van morir per esclafament en enfrontaments amb les forces de seguretat marroquines i espanyoles durant un intent massiu de saltar la tanca de Melilla.

  • El dimarts 1 de novembre, la BBC va emetre el documental 'Com mirava Espanya com desenes de persones morien aixafades a la frontera'. 
  • La producció mostrava com la policia marroquina entrava a territori espanyol per arrossegar cossos cap al Marroc, com van detenir 450 persones i com els agents disparaven pilotes de goma de forma injustificada.
  • La cadena britànica acusa el Ministeri d'ocultar proves de les càmeres de videovigilància.
Categoria: Societat