Societat
Foto: | Europa Press
Fronteres

El Defensor del Poble assenyala la Guàrdia Civil per la tragèdia a Melilla

Foto: | Europa Press

El Defensor del Poble ha assenyalat la Guàrdia Civil per la tragèdia a la tanca de Melilla, on van morir almenys 23 persones migrades aquest estiu.

Per què és important? Es tracta d'un dels salts més mortífer de la frontera espanyola amb el Marroc, on van morir desenes de ciutadans africans. Els vídeos que van córrer per les xarxes socials mostraven una matança de persones que volien traspassar la tanca de Melilla.

Context: Desenes de migrants van morir per esclafament en enfrontaments amb les forces de seguretat marroquines i espanyoles durant un intent massiu de saltar la tanca de Melilla. Van perdre la vida per esclafament o asfíxia en produir-se una allau i quedar-se atrapats prop del perímetre fronterer. A més, hi va haver 133 ferits entre ciutadans africans i 189 policies marroquins.

Què diu? El Defensor del Poble ha assegurat que almenys van morir 23 persones i que la Guàrdia Civil va fer 470 devolucions en calent "sense contemplar-se les previsions legals, tant nacionals com internacionals".

  • El document assenyala que Interior no va facilitar totes les imatges disponibles sobre els fets
  • És per això que ha demanat a la Secretaria d'Estat de Seguretat més material audiovisual.

Tot i això: La nota del Defensor assenyala que la seva investigació encara no ha acabat i suggereix que Interior no va facilitar totes les imatges disponibles sobre els fets en assenyalar que la seva actuació no ha conclòs.

Categoria: Societat
Etiqueta: Guàrdia Civil