Política
Foto: | ACN
Parlament

Aliança de PSC, Junts, CUP i comuns per deixar sol Aragonès

Foto: | ACN

El Parlament ha aprovat una moció de Junts per Catalunya on es constata la "pèrdua de confiança de la majoria parlamentària que va permetre la investidura del president de la Generalitat". 

Al detall: Hi han votat a favor Junts, PSC, la CUP i comuns. ERC s'ha abstingut, igual que el PP i Ciutadans, que han titllat la moció de "ridícula". VOX no ha participat de la votació perquè ho consideraven una "pèrdua de temps". 

Per què és important? Fonts de Junts comparen aquesta derrota d'Aragonès amb una moció de confiança perduda. Malgrat que el text només parla de "constatar" una pèrdua de confiança de la majoria de la investidura, que fins i tot els republicans reconeixen.

Què s'ha dit?

Durant el debat, el portaveu de Junts, Josep Rius, ha insistit en la necessitat de què Pere Aragonès se sotmeti a una moció de confiança al Parlament.

  • Rius assegura que l'actual és el "govern més feble d'història recent" i que s'ha "quedat sol" perquè "no compleixen els acords i no són de fiar". 

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha tornat a rebutjar una moció de confiança i la convocatòria de noves eleccions, argumentant que no es pot deixar "el país a la intempèrie". 

  • La republicana ha replicat que ara Catalunya té un Govern "de via àmplia, cohesionat i sense fer soroll". 

Els socialistes han demanat a Esquerra que "dialoguin" i "busquin aliats de veritat", en una línia similar a la que han adoptat els comuns. 

Context: La manca de suports de Pere Aragonès coincideix amb la negociació dels pressupostos. El Govern necessita el suport del PSC o Junts i, almenys, l'abstenció de la CUP o els comuns per tirar-los endavant. 

A partir d'ara: Junts de moment no té previst fer cap més pas. Ni presentar un text que demani explícitament la moció de confiança, ni presentar directament una moció de censura.

Categoria: Política