Política
Foto: | ACN
Llengua catalana

El Parlament Europeu al·lega "dificultats tècniques" per permetre el català

Foto: | ACN

El ministre d'Exteriors, José Luis Albares, ha assegurat aquest dijous que la presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, li ha traslladat que hi ha "dificultats tècniques" per permetre l'ús del català, gallec i basc al Parlament Europeu.

Per què és important? Avui en dia no es pot parlar català, gallec o basc a l'Europarlament. El PSOE va prometre revertir aquesta situació tot i que darrerament s'hagi bloquejat la demanda.

En profunditat: Albares ha afirmat des de Brussel·les que aquestes dificultats es refereixen, per exemple, a l'espai a les cabines d'interpretació.

  • El ministre també ha apuntat a dificultats polítiques perquè la mesa de l'Eurocambra, que és la que ha de prendre una decisió, tiri endavant la iniciativa. "Li he insistit en la necessitat d'avançar decididament en aquesta qüestió", ha dit Albares.

A més: El ministre espanyol ha insistit en les dificultats entre els grups polítics. 

  • "És la mesa la que ha de prendre la decisió. (Metsola) no m'ha donat dates concretes al respecte, però entenc que ella no pot traslladar-me aquesta informació perquè és un acord entre els grups parlamentaris", ha remarcat. 

Per acabar: En la trobada amb Metsola, el ministre d'Exteriors també ha abordat la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la situació dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí i del d'ERC Jordi Solé.

  • La presidenta de l'Eurocambra ha confirmat a Albares haver rebut la carta i ha precisat que els serveis jurídics estan analitzant la situació: "La conversa no ha anat més enllà".
Categoria: Política
Etiquetes: Europa Llengua